vineri, 19 august 2011

Calatorii fara valize - Lacul Como

Lacul Como"Înconjurat de grupuri de oraşe mici şi sate, ambele bogate în istorie şi frumuseţe naturală.

Lacul Como este unul dintre cele patru mari lacuri din regiunea Lombardia. Lacul Como, al cărui nume este vechi "Lario"; este un lac alpin de origine glaciare. Este înconjurat de Alpi de Sud şi a ajunge la o adâncime de 476 m, este cel mai mare lac din Italia.

Lacul Como Italia este remarcabil pentru său minunat peisaj de coastă, precum şi importanţa de munţii din jur.

Oraşe şi sate de pe marginea lacului sunt intercalate cu vile de lux, este aici că, în secolele al XVIII-al şaptesprezecelea şi aristocraţii Lombardia stabilit resedintele lor de vacanţă.

Bellagio, perla Lacul Como "triunghi", se află chiar în mijloc între braţele de Lacul Como şi Lecco Lacul . Bellagio, se mândreşte cu "perla" a lacului, Vila Melzi d'Eril şi Villa Serbelloni.
Varenna a Villa Monastero, Cadenabbia a Villa Carlotta, şi Menaggio este înfrumuseţat de Villa Mylius Vigoni.

De pe malurile lacului, se pot observa numeroase regate anuale de navigatie. Lacul Como este un ideal pe tot parcursul locaţie an pentru confort şi bunăstare, pentru amatorii de sporturi de apă şi a iubitorilor de munte.
Lacul este bine cunoscut in toata Europa ca un refugiu de vara pentru navigatie, ski nautic, scuba diving, sau navigaţia de agrement. Natura şi iubitorilor de munte se pot bucura de o mare varietate de
activităţi cum ar fi împădurite plimbari, drumetii montane la mare altitudine, excursii pestera, rock-alpinism şi închide-alunecare. În timpul iernii, un număr de World Class Statiuni de schi în ambele Italia şi Elveţia sunt uşor accesibile.

Pe malul de vest, în cazul în care lacul se desparte în două braţe ale lacului Como şi Lecco lacului, se afla fermecătorul oraş Menaggio. Reţeaua de drumuri din regiune asigură legătura uşor cu St Moritz, la Lugano, valea Valtellina, Milano (aproximativ 1 oră şi 15 minute).

De cale ferată care lega vechi Menaggio cu Porlezza şi Lacul Como, cu Lacul Ceresio, încă rulează între munţi şi terase care încet coborî la marginea lacului. Piese abandonat feroviar care a fugit prin oras de Sonenga, sunt în continuare susţinute de trei arcade de piatra impresionant, creşterea de mai sus un amfiteatru natural care se deschide spre lac şi este încadrată de vârfuri de munte şi de Grigne Valsassina. Această setare frumoase, de pădure şi văi, a fost ales ca fundalul perfect pentru un sat inspirat de tradiţiile locale: o combinaţie de arhitectură Italianate elegant şi design contemporan." ( Articol preluat )


Cati munti si cate ape ar trebui
sa mai strabat pentru a ajunge
la inaltimea privirii sale ?
Cat timp ar trebui
sa mai intorc clepsidra rabdarii
din camera intunecata a asteptarii?
Cate lacrimi ar trebui sa se mai usuce
pe obrajii plini de cicatrice
lasate de sarea prea usturatoare
a dorului ?
Cate lumanari vor mai trebui sa arda
in abisul noptilor prea reci
Si cate dorinte inselatoare,
serpuindu-se si protestand,
vor mai provoca emotii de necontrolat.
Doar ele se intorc, creand noi si vechi emotii
ce dau caldura si lumina lacrimilor vietii .
Vorbeam cu tine , Doamne!
In fiecare moment greu,
simteam puterea Divina
ce dobora egoismul
si tot ceea ce era rau in mine .
Primeam de la sufletul meu drag
dulci mangaieri si soapte pline de iubire .
si se simtea prezenta TA.

Niciun comentariu: